en
Zeneveled

Fröcccs

Az együttesről:

A Magyarországon szinte unikum formációjukat a véletlen szülte. A fiúk egy zeneiskola padlásán találtak egy poros helikont, amit elkértek a gondnoktól és próbálgatni kezdtek. Ekkor jött az együttzenélés ötlete és a különleges duó megalakulása.
A fiatal, laza, mosolygós, lendületes formációjuk akármilyen helyszínen képes örömzenéjükkel spontán buli hangulatot kialakítani. A hangszerek erősségének köszönhetően akusztikus hangzásban egész nagy szabadtéri területeket képesek bejátszani és a számokat akár a vendégek közé besétálva előadni.

A helikon a fúvós tuba testvére, a kelet-európai régióban a balkán zenéknél használt fúvós rezes bandák hangszere.

REPERTOÁR…
A különleges hangzásvilágukkal- a különböző stílusok egész palettája nyílik meg, de a duó is mindenféle irányba nyitott, ugyanis a helikon a basszus szólamot, a szaxofon pedig inkább a dallamot hozza, amihez szívesen váltogatnak a különböző méretű és fekvésű hangszerek között. Igény esetén és a megfelelő technikai feltételek mellett, elektronikus hangzást is használnak, virtuálisan bővítve így a zenekart.
Saját, inkább koncertszerű számokból álló repertoárjuk be-bop, szving, latin, funk és (magyar) sanzon örökzöldekkel, filmzenék, könnyed saját darabok egészül ki, amit főleg fesztiválokon és klubokban szoktak előadni.

KONTAKT…
Rózsa István: istvan.rozsa@gmail.com,tel.:+36(70)322-5016
Weisz Gábor: weisz.gabor1975@gmail.com, tel.:+36(20)968-4944